btn_hamburger

helen b & vrienden

Sinds afgelopen weekend is Gent weer een uniek adresje rijker. Helen Blanchaert, creatievelinge in hart en nieren, zette de deuren van haar tijdelijke winkel en creatieve ruimte ‘Helen b en vrienden’, wagenwijd open. Wie binnen wandelt voelt het, het plaatje klopt. Naast de geïllustreerde porseleinen bekers, kannen en plankjes van Helen zelf tref je een ruim aanbod van stijlvolle objecten, illustraties, kaarten, boeken en posters aan.


Een mooie samenwerking is het geworden tussen de initiatiefneemster en een tal van ontwerpers waar ze in gelooft, waaronder Eva Mouton, Animaux Speciaux, Studio Doeke en meer van dat. Maar daar houdt het niet op. In de winkel worden ook regelmatig workshops georganiseerd rond keramiektransfers, werken met porseleinstift, zilversmeden, illustratie, enz. Nog tot en met de laatste dag van dit jaar heb je tijd om het allemaal zelf te gaan ontdekken.


Het maakt me blij, een plek als deze. Dat er plaats voor was, daar twijfelt niemand aan. En dat ik me even in Parijs waande. Maar dat geheel terzijde.




Misschien vind je dit ook leuk